Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • barteq
    Rider
    • 2011
    • 309
    • Opel

Miałem takie dosyć mocne smugo-rysy na szybce od liczników i pomogła w 100% zwykła pasta polerska tempo. Teraz szybka jak nowa jest

OneDetailing.pl - Profesjonalne kosmetyki samochodowe. Zapraszam!

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

looker, próbuj wszystkim co masz w domu
      zacznij od płynu do naczyń :P

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Panowie, dziś znów przekonałem sie - i moja zona też - na własnej skórze, a własciwie lakierze o tym jak pieknie lakier który pzreszedł pełen proces odpycha od siebie wodę i brud. W sobotę na działeczce Clio II zony przeszło pełen proces. Dziś 01.05.2011 r. przejechał w mocnym deszczu dystans 115 km i tak oto prezentuje się jego lakier:

Zdjecia robione telefonem.

co ciekawsze podejżdżając pod stacje benzynową lakier był czysty i .... suchy :shock:
        Czarny Elegance

Komentarz

• watchman
          Ambiente
          • 2009
          • 200

Głównie jak widać reklamowany jest Nielsen dość przeciętny zresztą w porównaniu choćby do Poorboy's czy Chemical Guys. Meguiars zupełnie do niczego jeśli chodzi o wydajność i efekt w stosunku do w/w. a konkretnie
          Poorboy's World Trim Restorer a Natural Shine Protectant od Megsa. To samo Endurance High Gloss a Poorboy's World Bold N Bright efekt i łatwość aplikacji w tym przypadku. Wiadomo że z tego rodzaju produktami ma się przyjemnie pracować, mają być łatwe w aplikacji itp. itd. a oko ma cieszyć efekt końcowy W niedalekiej przyszłości sprawdzę coś ze środków Dodo Juice.

P.S.
          Żeby nie było podejrzeń o reklamę i inne niecne czyny podkreślam jest to tylko moje zdanie po prawie dwóch latach stosowania środków w/w firm.
          NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!

Komentarz

• Wax Paradise
            Classic
            • 2010
            • 20

To mało testowałeś, bo właśnie Chemical Guys oraz Poorboy's są przeciętne i mają dużo kiepskich produktów

Poorboy's World Bold N Bright trzyma na oponach bardzo krótko. Jest na bazie wody i wystarczy deszcz, żeby znikł. Meguiar's Endurance High Gloss jest bez porównania bardziej trwały.
            Ekskluzywne kosmetyki samochodowe. Rabaty i gratisy dla użytkowników forum - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=596426

Autoglym, Bilt Hamber, Chemical Guys, ClearKote, Collinite, Dodo Juice, Duragloss, Eurow, EZ, Finish Kare, Grit Guard, Lake Country, Lusso, Meguiar's, Migliore, Optimum, Victoria Wax

Komentarz

• fireman6
              Rider
              • 2009
              • 360

watchman, reklamowany to złe słowo, bo nikt z nas tu nie reklamuje jedynie podpowiada, jeżeli użyło się czegoś co zadowoliło, a przy okazji ma dobrą cenę to dlaczego by tego nie polecić, a jak ktoś robi pierwszy zestaw to musi z niektórymi kosmetykami iść na kompromis, a z czasem zacznie dokupować jakieś ciekawsze czasem droższe czasem tańsze zabawki.
              Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
              Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

• watchman
                Ambiente
                • 2009
                • 200

Zamieszczone przez Wax Paradise
                To mało testowałeś, bo właśnie Chemical Guys oraz Poorboy's są przeciętne i mają dużo kiepskich produktów

Poorboy's World Bold N Bright trzyma na oponach bardzo krótko. Jest na bazie wody i wystarczy deszcz, żeby znikł. Meguiar's Endurance High Gloss jest bez porównania bardziej trwały.
                No raczej nie mało testowałem. A co do Chemical Guys i Poorboy's no to przemilczę tą kpiącą ripostę

Komentarz

• Wax Paradise
                  Classic
                  • 2010
                  • 20

Takie są fakty. Poorboy's BnB znika momentalnie po deszczu. Jest zupełnie nietrwały.

Podtrzymuję opinię, że mało testowałeś. Chyba, że wkleisz zdjęcie swojej kolekcji produktów, to wtedy zmienię zdanie Chętnie zobaczę ile produktów przetestowałeś, bo na razie to ja odbieram to jako żart.
                  Ekskluzywne kosmetyki samochodowe. Rabaty i gratisy dla użytkowników forum - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=596426

Autoglym, Bilt Hamber, Chemical Guys, ClearKote, Collinite, Dodo Juice, Duragloss, Eurow, EZ, Finish Kare, Grit Guard, Lake Country, Lusso, Meguiar's, Migliore, Optimum, Victoria Wax

Komentarz

• watchman
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 200

Takie są fakty. Poorboy's BnB znika momentalnie po deszczu. Jest zupełnie nietrwały.

Podtrzymuję zdanie, że mało testowałeś. Chyba, że wkleisz zdjęcie swojej kolekcji produktów, to wtedy zmienię zdanie Chętnie zobaczę ile produktów przetestowałeś, bo na razie to ja odbieram to jako żart.
                    A wiesz gdzie ja mam Twoje fakty?

Komentarz

• Wax Paradise
                      Classic
                      • 2010
                      • 20

Widać, że nie masz żadnego rozeznania i wszedłeś tu tylko po to, żeby zareklamować dane marki. Tylko obrałeś złą drogę, bo piszesz nieprawdę i nie dysponujesz żadnymi argumentami.

[ Dodano: Nie 01 Maj, 11 23:51 ]
                      Nawet post edytowałeś, w którym napisałeś, że Meguiar's Endurance jest mniej trwały od Poorboy's BnB...

Komentarz

• Maru 123
                        RS
                        • 2008
                        • 4660

watchman, to jakaś prowokacja? napisałeś tu tylko po to żeby wywołać kłótnię/zamęt?

chętnie obejrzymy twoje fotorelację z przebiegu prac nad autem, zachęcamy do wstawienia fotek
                        1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• watchman
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 200

Widać, że nie masz żadnego rozeznania i wszedłeś tu tylko po to, żeby zareklamować dane marki. Tylko obrałeś złą drogę, bo piszesz nieprawdę i nie dysponujesz żadnymi argumentami.
                          O reklamie już pisałem. A Ty jako "spec" co widać w podpisie masz oczywiście lepsze rozeznanie ale bełkot handlarza mało mnie rusza Po za tym korzystam ze środków które dają dla mnie mocno zadowalający i trwały rezultat i PB i CG nie są i nie były jedynymi. Sam testuję i wiem co mi odpowiada a Twój tani marketing jest co najmniej żenujący. Nie ma o co bić piany. Korzystam z tego co uważam że jest ok i tyle.

[ Dodano: Nie 01 Maj, 11 23:59 ]
                          Zamieszczone przez Maru 123
                          watchman, to jakaś prowokacja? napisałeś tu tylko po to żeby wywołać kłótnię/zamęt?

chętnie obejrzymy twoje fotorelację z przebiegu prac nad autem, zachęcamy do wstawienia fotek
                          Jaka tam prowokacja? Fotki wrzucałem np. w sierpniu ubiegłego roku np. Piszę z czego korzystam i jest dla mnie ok a co jest dla mnie do niczego. Chyba o tym tu piszemy?

Komentarz

• Maru 123
                            RS
                            • 2008
                            • 4660

watchman, więc czego używasz?

[ Dodano: Pon 02 Maj, 11 00:05 ]
                            watchman, nikt nie chce się z Tobą kłócić :roll:
                            1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• watchman
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 200

watchman, więc czego używasz?

[ Dodano: Pon 02 Maj, 11 00:05 ]
                              watchman, nikt nie chce się z Tobą kłócić :roll:
                              A i ja nie zamierzam. Piszę sobie luźno z jakich środków korzystam . Więc na składzie i w użyciu

Chemical Guys MAXI SUDS II
                              Chemical Guys Gąbka

Bilt Hamber glinka
                              Meguiars Ultimate Compound
                              Meguiars Deep Crystal Polish

Meguiars Gold Class Carnauba Plus
                              House of Wax Quick Detailer
                              Chemical Guys Pro Detailer
                              Meguiars Ultimate Quik Detailer

POORBOY'S WORLD SPRAY AND RINSE WHEEL CLEANER
                              POORBOY'S WORLD BOLD N BRIGHT
                              Meguiars Tire Gel

Poorboy’s Trim Restorer
                              Poorboy’s World Natural Look
                              Chemical Guys Window clean

Jak zwykle jeszcze aplikatory, "ścierki", wiaderka i reszta arsenału. Wyżej wymienione aktualnie używane.

Jeszcze Poorboy’s APC. Dobry, ale upierdliwy ze względu na stosowanie odpowiednich proporcji zależnie od przeznaczenia. Ciekawszej propozycji nie znalazłem

Cholera zapomniałem dopisać 200.000 dzisiaj odtrąbione

Komentarz

• Wax Paradise
                                Classic
                                • 2010
                                • 20

Zamieszczone przez watchman
                                A Ty jako "spec" co widać w podpisie masz oczywiście lepsze rozeznanie ale bełkot handlarza mało mnie rusza
                                Chyba masz tyle lat, żeby wiedzieć, iż na takim poziomie ludzie dorośli nie rozmawiają. Ja Ciebie nie obrażam, więc oczekuję tego samego. Nie jestem handlarzem, tylko importerem. To po pierwsze. A po drugie, muszę Cię uświadomić, że nie mam w ofercie ani Poorboy's BnB, ani Meguiar's Endurance Gel, więc braku obiektywizmu nie możesz mi zarzucić. Tym bardziej "bełkotu". Porównywałem oba produkty i Endurance Gel bije na głowę BnB pod względem trwałości.

Piszę z czego korzystam i jest dla mnie ok a co jest dla mnie do niczego. Chyba o tym tu piszemy?
                                Doprawdy? Przecież to jest garstka produktów, więc nie masz żadnego rozeznania, żeby kategorycznie stwierdzać, że dana marka jest lepsza od drugiej. Pisałeś także, że Nielsen jest przeciętny, a nie masz nawet ani jednego produktu tej firmy... Więcej praktyki, mniej teorii. Ja poświęciłem kilka lat na testowanie różnych produktów. To moje hobby i w przeciwieństwie do Ciebie wiem, która marka robi dobre produkty, a która kiepskie.

Komentarz

• Big
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6389

Big, jako że Ty pisałeś pierwszy post mam do Ciebie prośbę- prze edytuj go jak możesz, wsadź opisy zestawów do mycia jakie teraz wypisano itd itp. łatwiej będzie wtedy ludziom którzy zaglądają do tego topicu 1szy raz załapać o co chodzi i wgryźć się w temat
                                  pozdrawiam Marek
                                  Maru, zgodnie z prośbą już to zrobiłem.
                                  Czarny Elegance

Komentarz

• watchman
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 200

A Ty jako "spec" co widać w podpisie masz oczywiście lepsze rozeznanie ale bełkot handlarza mało mnie rusza
                                    Chyba masz tyle lat, żeby wiedzieć, iż na takim poziomie ludzie dorośli nie rozmawiają. Ja Ciebie nie obrażam, więc oczekuję tego samego. Nie jestem handlarzem, tylko importerem. To po pierwsze. A po drugie, muszę Cię uświadomić, że nie mam w ofercie ani Poorboy's BnB, ani Meguiar's Endurance Gel, więc braku obiektywizmu nie możesz mi zarzucić. Tym bardziej "bełkotu". Porównywałem oba produkty i Endurance Gel bije na głowę BnB pod względem trwałości.

Piszę z czego korzystam i jest dla mnie ok a co jest dla mnie do niczego. Chyba o tym tu piszemy?
                                    Doprawdy? Przecież to jest garstka produktów, więc nie masz żadnego rozeznania, żeby kategorycznie stwierdzać, że dana marka jest lepsza od drugiej. Pisałeś także, że Nielsen jest przeciętny, a nie masz nawet ani jednego produktu tej firmy... Więcej praktyki, mniej teorii. Ja poświęciłem kilka lat na testowanie różnych produktów. To moje hobby i w przeciwieństwie do Ciebie wiem, która marka robi dobre produkty, a która kiepskie.
                                    1. Jako importer też jesteś dla mnie mało wiarygodny. (Import czy detal jeden marketing, i tak się składa, że na temat tej branży mam sporą wiedzę)
                                    2. To, że akurat podałem co mam aktualnie w użyciu nie znaczy że nie używałem innych np. Nielsena. Dla mnie kiepski więc już go w użyciu nie mam. Chyba proste?
                                    3.Wracając do "Endurance Gel bije na głowę BnB pod względem trwałości". OK tak uważasz ja zupełnie odwrotnie. Ja nie mam zamiaru przekonywać kogokolwiek że jest inaczej w przeciwieństwie do Ciebie, wyrażam swoją opinię o produkcie.
                                    4.To że nie zajmuję się tym zawodowo znaczy według Ciebie, ze nie mam rozeznania? Prawie 4 lata się w to bawię i nie tylko ze swoim samochodem.

THE END

Komentarz

• Maru 123
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 4660

Big,
                                      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Udesky
                                        RS
                                        • 2007
                                        • 1692
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Z godnie z obietnicą zamieszczam fotki mojego pierwszego "projektu", który z braku środków ograniczył się tylko do renowacji lakieru. Z efektu jestem umiarkowanie zadowolony, aczkolwiek widać znaczącą poprawę.
                                        Użyte produkty to zestaw Magsa: Paint Restoration Kit.
                                        Fotki robione komórką tak więc jakość przeciętna.
                                        Tak było przed myciem:

Uploaded with ImageShack.us

Po samym myciu:

I po wszystkim, czyli pełna SPA:

Jedna z bardziej denerwujących mnie rys.
                                        Przed:

Po: :szeroki_usmiech

A tak wyglądała glinka po zabawię. Na fotce wygląda na jaśniejszą niż była w rzeczywistości. I teraz pytanie: kiedy glinka jest już do wyrzucenia?

I to już w zasadzie wszystkie fotki.
                                        Jeszcze nie wiem czy dałem odpowiednią ilość wosku, zobaczymy jaki będzie efekt kropelkowania.
                                        Poza tym wydaję mi się, że mój lakier potrzebuję czegoś mocniejszego niż Megs Ultimate Compound.
                                        Generalnie brakuję mi jeszcze większej głębi koloru.
                                        W Polsce nie ma kryzysu.
                                        Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Guguś
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2008
                                          • 1212

Ładne kropelkowanie: :szeroki_usmiech

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• Karql
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1124

Jako ciekawostka: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=5527

Ładnie gościu pocisnął
                                            Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                            Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• idas
                                              Elegance
                                              • 2006
                                              • 828

To nad czym sie aktualnie zastanawiam, to zabezpieczenie felg. Jak je kupilem to od razu zalylem Nie mialem pojecia wowczas o detailingu. Czy po calym letnim sezonie jest latwo oczyscic felgi?
                                              Nie chce mi sie specjalnie sciagac kol zebyc cos tam pogrzebac.
                                              Mam srebrna polerke + czarny.
                                              Dzieki za porady
                                              VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                                              VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• Big
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6389

Podszedłem do Clio żony i nie mogłem się powstrzymać. Oto kropelkowanie wosku Zymol Carbon na lakierze Clio II:

Czarny Elegance

Komentarz

• _Monika_
                                                  Elegance
                                                  • 2009
                                                  • 909
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

A ja na dachu mam Scholla W06 :P
                                                  www.detailingclub.pl :chytry
                                                  1.9TDi Elegance by _Monika_

Komentarz

• GRUBEER
                                                    Elegance
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 936
                                                    • Volkswagen

Mam nadzieję że, Maciek BIG nie ma nic przeciw temu... bo to nie "Skodinka"
                                                    Żeby nie było że, "szewc" boso chodzi :twisted:
                                                    Od razu WIELKIE dzięki dla Andrzeja

Projekt: Mazda 6 Sport Wagon "Gejsza / po Polsku Dziwka"
                                                    Stan Lakieru: Hmmmmmm...
                                                    Narzędzia: Flex L 3403 VRG i Flex L 3403, Maszyna "DA"
                                                    Pady: Żółte MS, Scholl i Mały MS
                                                    Pasty: Deox 1,2, 3 i V , S17+
                                                    Kosmetyki Inne: N Shampers / Nano Magic, N Blue Window, N Bezkwasowy, N Tar, Plastelina Meg's, Nattysik RED, Wycieraczka :twisted:
                                                    Ludzie: Kuba i Andrzej
                                                    Akcesoria: MF różne i dużo...

NIELSEN TAR

Z racji tego że zaczęło nieźle padać nie robiliśmy zdjęć na zewnątrz i czas też nie pozwalał na więcej zabawy...
                                                    Wyszło hmmm jak na zdjęciach

[ Dodano: Czw 05 Maj, 11 22:58 ]
                                                    Zamieszczone przez _Monika_
                                                    A ja na dachu mam Scholla W06 :P
                                                    Obrazek
                                                    Pięknie Moniko
                                                    Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
                                                    Gejsza 6

Komentarz

Pracuję...